Hej!
FÖRE DU FELSÖKER...


Se till att du har senaste versionen av appen installerad och undvid Internet Explorer som webbläsare när du skapar quiz. 

Vanliga frågor (FAQ)

Hur skapar jag ett quiz?


Denna film ger dig snabbaste informationen: Med pedagogisk röst och mer ingående steg för steg: (2 olika videos)
Hur är det med GDPR?


Vi är förberedda: Här är mer info. www.activequiz.se/gdpr
GPS:en hoppar inte igång trots att alla inställningar ser korrekta ut?


Det är svårt att ge ETT konkret svar på denna fråga. Det kan vara många olika faktorer som spelar in varför du upplever detta. Några tips att testa före du kontaktar oss på 0520-402233:
1) På vissa enheter kan det ta en liten stund före det att GPS:en hittas. Framför allt om man är inomhus. Rörelse utomhus i ca 2 minuter bör räcka för att GPS:en skall hoppa igång.
2) Om steg 1 inte fungerar, A. Prova att slå av och slå på GPS som app-behörighet för Telefonen. B. Prova att slå av och slå på GPS som app-behörighet för just Active Quiz-appen i inställningar.
Kan jag spela offline och hur mycket mobildata krävs?


Vi är glada över att meddela att du, under promenaden, kan använda Active Quiz helt utan internet och dataförbrukning. Vill du vara säker på att inte använda data ber vi dig därför att stänga av "Mobildata" så fort du startat din promenad. Har du den igång finns möjlighet att liten mängd data används för att mer exakt lokalisera din position (både GPS och data). Du behöver däremot wifi/data för att kunna hämta ett skapat quiz samt för att kunna skicka in ditt resultat.
Appen stänger ner mitt i en promenad?


Detta beror till största sannolikhet på att din telefon är fylld i sitt utrymme, vilket påverkar minneshanteringen. Du bör ha samma problem med en rad andra appar i din enhet. Om inte ber vi dig att ringa eller skriva till oss. En "Återuppta-funktion" finns i appen ifall appen skulle stänga ner sig vilket gör det möjligt att slutföra en påbörjad runda! Om du upplever att detta inte fungerar ber vi dig kontakta oss för ytterligare support.
Appen registrerar meter utan att jag rör på mig?


Om du upplever problemet är det ofta tydligast de första 40-50 metrarna av din promenad. Detta för att GPS:en jobbar med att hitta din exakta position. På vägen kan det då hända att den hittar positioner ett par meter fram och tillbaka och därför får du registrerat "gratismeter". Det blir än tydligare om du är inom ett svagare GPS-område, exempelvis inomhus under tak. Active Quiz skapad för att användas i utomhusmiljöer, vilket gör att vi klarar 99% av alla områden på ett fint sätt där du normalt har GPS-täckning. Bra att veta är däremot att det finns en spärr på 17 km/h. Om GPS:en förflyttar sig snabbare än så kommer detta inte att registreras.
Telefonen hittar inte min GPS-punkt i appen?


GPS krävs för att appen skall fungera. I den senaste uppdateringen ger dig appen anvisningar om hur du sätter igång den i tre steg.
Så här ser du till att appen har behörighet till GPS och platstjänster.

Kontrollera genom följande i din telefon:

iOS: (Inställningar --> Integritetsskydd ---> Platstjänster ---> Active Quiz --> Välj behörigheten "Alltid".)

Android: På vissa enheter tar det mellan 5-10 sekunder för GPS:en att starta så ha is i magen. Om det ändå inte kommer igång sätter du igång den enligt följande: (Inställningar --> Program/Appar --> Programhanteraren --> Active Quiz --> Slå på behörighet för GPS. Starta om appen så ska det fungera!
Jag kan inte logga in med mitt quizrums-ID?


Om inga aktiva utmaningar finns under det aktuella datumet fungerar inte quizrums-ID:t.
Då kan det stå "hittar inte deltagar-ID" även om det i själva verket är att appen inte lyckats para ihop deltagar-ID med minst ett quiz.

Lösning:
Gå in på fliken "Quizutmaningar" i websystemet och kontrollera då att du har minst en utmaning aktiv! Kontrollera att du skapat en utmaning av ditt quiz och att även datum/tiden då din utmaning är aktiv inte passerats.
Fungerar appen på min iPad?


Din iPad måste ha GPS med simkort (iPad Cellular och inte iPad Wifi) för att vi ska kunna skall kunna garantera att Active Quiz kan användas utan problem. Du hittar appen genom att söka på "endast iPhone-appar" i AppStore.

Det kan dock fungera för dig trots att du inte har en GPS-iPad. Detta pga. en smart teknologi som kallas "triangulering". Läs mer om det här eller kontakta oss om ni vill ha support.

Fram tills dess finns det några "knep" att testa för just Wifi-iPads:
1. Internetdelning från en enhet med GPS / Mobil wifi-puck - Då får wifi-paddan hjälp av satelliten från den delade enheten.

2. Testa olika zoner i ert närområde då den sk. trianguleringstekniken (som gör att wifi kan avgöra din position) styrs av vart och hur router och gps-noder är placerade för ert Wifi. Är dessa placerade i ex. en del av byggnaden kan det vara så att ni får bra funktion i Wifi-iPad på den delen av ytan ni kör på.

3. Ring gärna vår support om ni vill ha stöd och hjälp i att prova lösningarna ovan. Vi har under lång tid gjort otaliga tester med Wifi iPad och stegräknare. Testerna ger hittills väldigt otillförlitliga resultat då även "accelerometern" i iPaden försämras i den billigaste iPaden. Det funkar fint på iPad Pro men då finns ju inte problemet eftersom GPS även finns där.
Vi fortsätter aktivt att hitta alternativa lösningar men kan inte lova något. Vi kommer att meddela via hemsidan när detta är löst.
Finns det tips på hur jag kan skapa roliga och engagerande quiz för mina deltagare?


Ja! Vi har samlat olika smarta idéer beroende på om ditt mål är att lära ut kunskap eller att få pulshöjande aktivitet. Klicka här för att komma till sektionen "Skapa Smarta Quiz". Dessutom arbetar vi just nu på en uppdatering där quiz kommer att kunna delas på ett smidigt sätt mellan användare. Detta beräknas lanseras hösten 2020.
Vad är skillnaden mellan gästdeltagare och deltagar-IDn?


I Active Quiz-appen kan deltagare accessa quiz på två olika sätt. Dels via gästnamn, men även via deltagar-IDn. Du som skapare av quiz kan välja vem som skall kunna se ditt quiz. Skall det vara öppet för gäster eller bara till för en viss grupp av individer? Här nedan har vi listat för- och nackdelar med de båda inloggningssätten.

Gästdeltagare
+ Enkelt att delta då det i appen räcker med ert Quizrums-ID + ett valfritt namn, ex "Jörgen P." för att få access. + Du som utbildningsledare behöver inte förbereda lag och individer som skall delta. + Det går att skapa ett gruppnamn, ex "Lag vinnarna", och delta tillsammans på en mobil enhet - Du som deltagare måste aktivt skicka in ditt resultat genom att ange mail och telefon för att resultatet skall registreras. - Varje enskild quizutmaning blir en ett enskilt resultat. Det går inte att följa en gästdeltagare över ett ackumulerat resultat över tid. - Det innebär mer manuellt arbete för att skapa en struktur över tid eftersom alla gästdeltagare samlas i en lång lista Deltagar-ID + Skapar en personlighet på ett annat sätt då ett deltagar-ID kopplas till för- och efternamn. Deltagaren välkomnas med sitt namn + Möjlighet till struktur och gruppindelningar + Möjlighet att låta olika individer och grupper få olika frågeinnehåll + Deltagarens alla quizresultat samlas över tid i en egen profil som du som utbildningsledare kan följa och sammanställa - Det går inte att delta med två deltagar-IDn i samma runda på en mobil enhet. Så om två personer ska gå ihop behöver "rundan" genomföras två gånger. - Det blir ett förarbete i att lägga in deltagare i systemet
Hur beräknas poängen i Active Quiz?


Varje rätt svar i Active Quiz ger 100 poäng. Dessutom kan man få 1-50 bonuspoäng beroende på hur fort frågan besvaras då den dyker upp på skärmen. Inbyggd kunskap ger alltså oftast högre poäng än en google-sökning. Det går att se om en fråga varit rätt eller fel genom att klicka på nålen där frågan precis besvarades på kartan. Har du fått poäng på nålen har du rätt svar. Annars står det 0 poäng

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

© 2020 BY TRILO INTERACTIVE AB