Västra Hisingen LSS
Vänersborgs Kommun LSS
Svenska Kyrkan Trollhättan
Räddningstjänsten, NÄRF
Västra Hisingen LSS


Varför är ni kund hos Active Quiz?

Vi såg en möjlighet att erbjuda ett verktyg som motiverar våra brukare och personal till smarta och hälsosamma aktiviteter. Det kopplas också till vår digitaliserings-strategi på ett bra sätt. Vi skapade tre konton för LSS Västra Hisingen, Norra Hisingen och Lundby för att kunna samarbeta på ett bra sätt över verksamhetsgränserna. 

Hur använder ni Active Quiz?

Som motivation till rörelse. Våra enheter kan enkelt skapa skräddarsydda frågor utifrån brukarens eller gruppens intressen, för att sedan få dem att gå på trevliga promenad tillsammans. Vissa aktiviteter är 10 minuter och vissa är upp till en timma. Den smidiga valmöjligheten är något vi värdesätter!

Vänersborgs Kommun LSS

Varför använder ni Active Quiz?

Vi har gjort en tydlig satsning mot en digitalisering av vår verksamhet. Det är en process som innebär många olika saker. En av dessa saker är att använda några utvalda verktyg som vi tycker passar verksamheten och våra mål. Active Quiz är en fin blandning mellan rörelse och kunskap där vår personal får ytterligare en möjlighet att motivera sig själva och våra brukare till vardagspromenader. 

Hur använder ni Active Quiz?

Vi har en rad olika enheter, gruppboenden och dagliga verksamheter inom kommunen. Alla har fått möjlighet att nyttja tjänsten och skapa sina egna användningsområden. Sedan har vi olika träffar där vi pratar digitala tjänster. Ett av dessa är ett AppCafé där vi tar upp frågor och diskussioner och bjuder in våra digitala leverantörer för en stund med våra användare. Vi har även en IKT-person hos oss som blivit lite extra ansvarig för just den här satsningen.

Svenska Kyrkan Trollhättan

 

 Varför använder ni Active Quiz?
För att engagera och motivera våra Patos-läsare och följare till vardagspromenader. Det är en smidigare och bättre variant av en traditionell tipspromenad. Vi behöver inte sätta upp lappar överallt varje gång.

Hur använder ni Active Quiz?
Vi har en tidning som heter Patos som går ut 4 gånger per år till alla i Trollhättans kommun. I den har vi under lång tid haft kryss och korsordstävlingar. Nu har vi även lagt till Active Quiz-promenader som en tävling i varje nummer. Vinnare av säsongens quiz vinner presentkort hos vår fina FairTrade Shop i stan. Det är ett trevligt och bra sätt att motivera stadens invånare till promenader och en förbättrad livsstil.

Räddningstjänsten, NÄRF


Varför använder ni Active Quiz?

Vi arbetar mycket olycksförebyggande. Active Quiz är ett smart och intressant verktyg som lockar våra åhörare i utbildningssalen till att ta till sig värdefull kunskap.

Hur använder ni Active Quiz mot LSS?
Vi är ute på aktivitetsdagar, gruppboenden och LSS-verksamheter för att informera och engagera. Att kunna erbjuda en digital tävling som kombinerar både hjärna och hjärta är helt rätt väg att gå. Vi upplever att brukarna blir motiverade av denna digitala tjänst. De har dessutom möjlighet att fråga oss brandmän på plats om svaren på frågorna, vilket skapar en gemenskap och bygger relationer. Vi kan med Active Quiz även nå ut till fler samtidigt genom att göra digitala utskick med kunskapspromenader om viktiga brandkunskaper.

Hur använder ni Active Quiz mot Skolor?
Till exempel är vi ute på skolor och pratar om skolbränder. Då har vi en presentation först med viktig information. Sedan har vi preparerat en Active Quiz-runda med frågor om innehållet. Eleverna får då ge sig ut på en kortare bensträckare på 500 meter och hämta hem frågorna. Vi har dels fått ett smart break för hjärnan men samtidigt kan vi följa upp kunskapen vi lärt ut.

 

 

Kontakta oss!
Är du intresserad eller har frågor? Fyll i fälten nedan så hör vi av oss inom kort.